Kennisleider in procesverbetering, 
inkoopoptimalisatie en recovery audits.

Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie

Interim en W&S

Recovery Audit

Bedrijfsvideo SpendLab Performance Improvement

Wie zijn wij?

SpendLab Performance Improvement is kennisleider in procesverbetering, inkoopoptimalisatie en recovery audit. Als partner identificeren wij kansen voor uw organisatie door gebruik te maken van slimme analysemethoden – o.a. lean six sigma, benchmarks, algoritmes en recovery audits – en blijven wij betrokken bij de implementatie en borging van verbeteringen binnen uw organisatie. Onze consultants werken met lef, ambitie en oog voor menselijke maat. Door jarenlange marktervaring weten onze consultants waar de hedendaagse uitdagingen liggen voor uw organisatie. Dit is voor ons dé reden om onze diensten op basis van no cure, no pay aan te bieden.  

In 1998 werd SpendLab PI opgericht als financieel detacheringsbureau onder de naam Alfa Delta. Ter aanvulling op de reeds bestaande dienstverlening, werd in 2004 het inkoopadviesbureau Compendium overgenomen. Na deze overname veranderde de naam in Alfa Delta Compendium, kortweg ADC. Naast inkoop- en detacheringstrajecten, geeft ADC adviezen aan organisaties over procesverbetering binnen organisaties. Om deze laatste tak uit te breiden, kiest ADC ervoor om in 2008 Principal – één van de kennisleiders op het gebied van operational excellence – over te nemen. In 2020 werd ADC onder de naam SpendLab PI onderdeel van SpendLab Group. Deze laatste verandering zorgt ervoor dat SpendLab PI vandaag de dag een volledig pakket aan diensten kan leveren voor uw organisatie. SpendLab PI herstelt namelijk onregelmatigheden in uw crediteurenadministratie uit het verleden én optimaliseert samen met u de processen en inkoop binnen uw organisatie.    

Ons team

Wat anderen over ons zeggen

Riwis Zorg & Welzijn

Flevoziekenhuis

Frion

SpendLab pi bij How it's done

Contact

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op

Voor vragen over GDPR, kunt u contact opnemen met privacy@spendlab.com

Robin Viëtor

CONSULTANT

“Iets lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is.” 
En als het gedaan is, lijkt het opeens makkelijk. In de concurrerende wereld van vandaag is het erg belangrijk dat bedrijven zich blijven aanpassen, verbeteren en innoveren. Maar het kan lastig zijn om intern de pijnpunten in een organisatie op te sporen en vervolgens te verhelpen. Wij als consultants van SpendLab bieden daarom een frisse objectieve blik op de organisaties van onze klanten. Samen gaan we op een gestructureerde manier de gehele bedrijfsvoering door en zorgen we ervoor dat de processen binnen de bedrijven weer optimaal lopen en klaar zijn voor de toekomst.

IMG_8291

Ruud Hiddink

CONSULTANT

“Succes is niet voor altijd, falen is niet fataal: het is de moed om door te gaan dat telt.” Eerdere successen en mislukkingen zijn vaak het ingrediënt om vast te houden aan de ‘veilige’ status quo. Een nieuw perspectief op deze vastgeroeste gewoontes kan verhelderend werken en biedt de ruimte voor nieuwe inzichten. Vervolgens is er moed nodig om de huidige situatie in twijfel te trekken en positieve verandering door te voeren. Door de juiste vragen te stellen, een kritische blik te werpen en nieuwe inzichten te vertalen naar concrete acties streef ik er naar om samen met de klant maximale optimalisatie te realiseren.

IMG_8327

Chris Jansen

CONSULTANT

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen.” De wereld wordt steeds kleiner, bedrijven en hun omgeving veranderen constant. Het is belangrijk om deze veranderingen te erkennen, omarmen én er goed mee om te gaan. Om continuïteit te waarborgen is het belangrijk om te kijken naar oplossingen die helpen omgaan met deze veranderingen. Door open minded te zijn, mijn leergierig- en nieuwsgierigheid heb ik veel geleerd over omgaan met veranderingen binnen én buiten bedrijven. Deze kennis deel ik graag om samen met klanten duurzame ideeën te bedenken en te implementeren.

IMG_8336

Eduardo Rozo Torres

SENIOR CONSULTANT

“Stilstand is achteruitgang (want het kan altijd beter!).” Als Lean Six Sigma Black Belt met expertise in Procurement en Supply Chain management heb ik veel organisaties mogen helpen door het verstrekken van strategisch advies om bedrijfsprestaties te verbeteren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en planningsactiviteiten te verbeteren door middel van big data-analyses, efficiëntiestudies en value-stream-mapping. Mijn sociale karakter helpt mij om sterke en open relaties op te bouwen binnen alle niveaus van een organisatie, zowel intern als extern. Ik heb een staat van dienst in het managen van complexe onderhandelingen, leveranciers-en-klant relaties en ben ook in staat om door de hele Supply Chain op een duidelijke en effectieve manier te communiceren. Mijn sterk analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, leergierigheid en flexibiliteit om te reageren op constante veranderingen helpen mij om jaar in jaar uit een betere professional te worden. Want tenslotte, stilstand is achteruitgang!

IMG_8751

Pjotr Vriend

CONSULTANT

“De essentie van strategie zit in de afweging wat te doen en laten.” In mijn privéleven ben ik vaak bezig met het opzoeken van informatie over allerlei onderwerpen. Niet een ongefundeerde beslissing nemen, maar deze baseren op de informatie die aanwezig is. In mijn werk zie ik dat er vaak beslissingen genomen worden zonder eerst zorgvuldig te kijken naar de beschikbare informatie. Dit kan zorgen voor onnodig hoge kosten, wat ontzettend zonde is. Mijn missie is om ieder bedrijf door middel van een strakke analyse zo efficiënt mogelijk te maken zodat er meer ruimte vrijkomt voor innovatie.

IMG_8352

Laura van Essen

CONSULTANT

“Make it happen!” Als team bij SpendLab staan wij elke keer weer voor nieuwe uitdagingen, wij hebben een grote variatie in opdrachten en komen bij elke opdracht weer nieuwe vraagstukken tegen. Door in projectteams te werken kunnen wij de krachten van de mensen bundelen om samen tot het beste resultaat te komen. Door de uitdagingen aan te gaan, op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en door moedig te zijn, boeken wij vooruitgang. Samen maken wij het verschil.  Mijn motto: “Make it happen” sluit hier goed bij aan – droom groot, werk hard en laat het gebeuren.

Laura

Frank Meeuwis

SENIOR CONSULTANT

“Ontdek je onwetendheid”
Om organisaties verder te brengen is het cruciaal om onderscheid te maken tussen wat men denkt te weten en wat men daadwerkelijk weet. Het doorbreken van zowel je eigen als andermans aannames, stelt je in staat uitdagingen bloot te leggen en successen te realiseren. Ik kijk altijd verder dan mijn eigen ideeën om zo open te staan voor en mee te werken aan een breedgedragen aanpak. Samen de eerste stappen zetten is niet alleen wenselijk maar ook cruciaal voor de duurzaamheid van een oplossing. Een oplossing is per slot van rekening nooit van iemand alleen.

Frank Meeuwis Senior Consultant SpendLab Performance Improvement